miercuri, 10 septembrie 2014

#Bookchallenge


                                                 

Dacă tot sînt la modă tot felul de challeng-uri, propun să continuăm tematica.
O colecție de cărți care a fost mult timp ignorată din biblioteca personală oferite de Adevărul în           Moldova.. Din păcate.
    Am citit și recitit cea mai mare parte de cărți din seria 100 idei geniale și mi-am zis că într-adevăr       cărțile sînt geniale!
    Cu exemple practice și o informație prezentată simplu dar foarte interesant, cărțile ar fi o                recomandare pentru viitorii manageri, studenți de la facultățile de management și psihologie, științe politice sau economie.
Mai jos vă propun să vă delectați cu niște fraze desprinse din aceste minunate, scurte, clare și cuprinzătoare cărți.

100 idei geniale de leadership, de Jonathan Gifford

"Într-o echipă trebuie să fie cineva competitiv pe piață, cineva calm și tolerant, cineva capabil să țină afacerile sub control și cineva care să vadă și să rezolve detaliile."

"Liderii încrezători în propriile forțe nu trebuie să fie atotștiutori și nici nu trebuie să se creadă superiori. Este suficient că sînt liderii echipelor."

"Bill George, profesor la Harvard Business School și autor de cărți de business menționa că oamenii de astăzi sunt foarte bine pregătiți intelectual și profesional, au un nivel înalt de cunoștințe, și sunt, implicit, mai puțin dispuși să-și vândă timpul în schimbul banilor, doar pentru a pune în practică un set de instrucțiuni. Ei caută sens și o implinire în munca lor și se așteaptă la o relație de colaborare cu compania la care lucrează."

"Marten Hansen, profesor de management la Universitatea din California scrie: de-a lungul ultimilor douăzeci de ani, am trăit într-o perioadă în care managerii erau idolatrizați precum eroii care intră într-un oraș și schimbă lucrurile în bine, definitiv. Ei iau deciziile, ei trag gloanțele, ei sunt geniile. Acest model de unică și singură stea a fost depășit. Avem nevoie de lideri capabili de cooperare, care să știe să antreneze inteligența colectivului din care fac parte."

"...un manager poate fi mândru de sine doar atunci când e capabil să motiveze o altă persoană."

"Cel mai bun lucru pe care îl poate face un lider, este acela de a asigura că în compania lui există cât mai mulți oameni talentați, care au capacitatea de a o conduce, mai devreme sau mai târziu."

"Un lider care nu solicită echipei sale mai mult decât aceasta i-ar putea oferi, lucrând confortabil, nu este, cu adevărat, un lider." 


                                                       

Niciun comentariu: