joi, 18 iulie 2013

Jamboree Nationala 2013

Acest an este unul deosebit pentru toți scouții din Republica Moldova. Pe lîngă faptul că vom sărbători 20 de ani de la fondarea Asociației, vom mai organiza și cea de-a IV-a Jamboree Națională într-o regiune pitorească din sudul țării noastre, între satele Albota de Sus și Albota de Jos. O tabără care va uni toate grupurile scout în perioada 25 iulie-2 august cu deviza "Un pic mai mult" – un pic mai multă experiență, mai mulți prieteni și mai multe planuri pentru viitor. "Jamboree" în traducere semnifică adunarea mai multor grupuri la un loc și este organizată o dată la 4 ani.

ANSM va organiza Jamboreea cu sprijinul Mnisterului Tineret si Sport, care s-au arătat deschiși în susținerea educației copiilor și tinerilor în baza Metodei Scout. La eveniment vor participa 650 de persoane, dintre care 500 de copii cu vîrsta cprinsă între 13 și 17 ani. De asemenea, așteptăm oaspeți din străinătate: scouții din Franța, Belorusia și Ucraina. Liderii instruiți și voluntarii vor asigura organizarea atelierelor de lucru în care vor fi antrenați participanții: Creativitate, Turism, Explorarea ținutului natal, Dezvoltare globală, Divertisment, Festivalul cîntecului de drumeție, Activități sociale.

 Jamboreea din acest an va uni experiențele acumulate de-a lungul anilor de către lideri si cu siguranță va fi momentul culminant din vacanța copiilor, care vor deveni un pic mai independenți, responsabili și activi după această tabără.
"Un pic mai mult" de experiență, curaj, prietenii și perspective!

[Din istoric]

1. I-a Jamboree Națională ANSM - cu genericul "Spune DA copiilor" 20-26 iulie 2001, s. Vatici, r-l Orhei
2. a II-a Jamboree Națională ANSM - cu genericul "Toți diferiți – toți egali" 18-26 iulie 2006, s. Scoreni, r-l Strășeni
3. a III-a Jamboree Națională ANSM - cu genericul "Învăț de la toate a trăi cu demnitate" 3-9 august 2009, s. Scoreni, r-l Strășeni

Niciun comentariu: