marți, 27 noiembrie 2012

reading mood

aşa o poftă de a citi.
timpul liber este consumat exclusiv satisfacerii necesităţii lecturii a minim 100 de pagini pe zi.
sîmbăta asta am organizat raita tradiţională prin librăriile chişină-ului şi m-am ales cu niscaiva cărţi noi. în programul apropiat: Aureliu Busuioc şi Ion Druţă (cu ultimul volum reeditat "Ultima lună de toamnă", plus că e actual). de Aureliu Busuioc am aflat pentru prima dată de la un schimb de cărţi organizat încă prin 2010. am ajuns să citesc "Latrând la lună" şi am rămas impresionată de stil şi idee. în sfârşit pot reciti acum cartea. subiectul pe scurt se axează pe povestirea unui patruped despre viaţa, problemele şi greutăţile prin care trece. inclusiv îl critică pe stăpîn, şi tot asta cîinele notează cu mare grijă într-un soi de diary. sensibilizează mult toate povestirile şi peripeţiile scrise de el. recomand să citească în special celor care cred că animalele sunt aşa simple.. au mai puţin suflet sau chiar deloc şi în genere au nevoie doar de plimbări şi mîncare. totul este de fapt aproape ca la oameni... din cărţile noi: "De-ale vînătorii", "Hronicul găinarilor", "Singur în faţa dragostei", şi mai sunt.

între timp am schimbat ultima carte citită (http://panu4i.blogspot.com/search?updated-max=2012-11-01T02:21:00%2B02:00&max-results=1&start=2&by-date=false) cu o altă carte a unui bun prieten. paradoxal sau nu laitmotivul la fel se axează pe relaţii interpersonale (de cuplu) şi conţine multe chestiuţe captivante.

un fragment care mi-a atras atenţia pe ultima sută de metri de lectură, ce-i drept ţine mai mult de un domeniu mai general:

"... semnele după care să te uiţi când vrei să ai în viaţa ta oameni de calitate superioară:

- oamenii care zâmbesc mult, sunt optimiştişi fericiţi ca stare generală (toţi avem momente nasoale însă un om de calitate nu stă prea mult necăjit, depresiv sau negativist);

- oamenii care se îngrijesc, în principal legat de alimentaţie şi sport; un om, oricât de ocupat e, dacă nu are grijă de ce mânâncă şi nu face sport, o să araterău de tot în foarte scurt timp... o să fie un sac de emoţii şi stări negative din cauza intoxicării cu mâncare proastă şi a lipsei de mişcare, care se ştie că influenţează creierul şi emoţiile într-o măsură EXTREM de mare.

- oamenii care îşi câştigă banii lor, cel puţin într-o anumită măsură, şi care ştiu să aprecieze ce înseamnă banii munciţi;

- oameni preocupaţi de dezvoltarea lor personală;

- oameni care iubesc animalele şi copiii;

- oameni care caută un stil de viaţă dinamic şi activ...etc."


ce carte citeşti la moment tu?

Niciun comentariu: