luni, 9 iulie 2012

Să înceapă activităţile verii 2012!


Voluntarii își continuă lucrul și în perioada vacanței.

Scouții Moldovei se vor implica activ în perioada 11-15 iulie în organizarea și desfășurarea campamentului pentru Puii de Cerbi (*), adică pentru copii cu vîrsta cuprinsă între 7 și 10 ani. Tabăra va avea loc în raionul Orhei, în preajma satului pitoresc Ivancea. Toți cei 70 de participanți vor fi implicați în activități cu tematici diferite care vor contribui la dezvoltarea lor fizică, intelectuală şi armonioasă în sînul naturii. 


Asta tot foarte foarte oficial şi frumos, acum însă o să încerc să expun mai simplu ceea ce se va petrece de fapt în campament: copii vor participa la o tabără interesantă cu lideri instruiţi în metoda scout, vor face gimnastică, se vor alimenta cu mîncare sănătoasă şi nu vor avea timp pentru telefoane mobile pentru că vor antrenaţi în jocuri, cîntece şi activităţi scoutice.Au fost alese următoarele tematici: mediul înconjurător, orientarea în natură, supraviețuirea, organizarea pentru focul de tabără.Organizatorii și responsabilii pentru tabără sunt scouții filialei Orhei. 


Ministerul Tineretului şi Sportului susţine activităţile noastre, astfel încît în sfîrşit după ani buni avem stabilit un parteneriat care pare să fie stabil. Ne bucură mult acest succes obţinut recent şi sperăm să devină tradiţie această colaborare. 


(*) În scoutism există 4 categorii mari de vîrstă: 

1. puii de cerbi 7-10 ani;

2. aventurierii 10-14 ani;

3. exploratorii 14-17 ani;

4. roverii 18-21 ani.

După 21 de ani scouții după pregătiri teoretice și practice devin lideri sau se implică activ în coordonarea grupurilor de copii.


SCOUTING - Creating a Better World.

Niciun comentariu: