sâmbătă, 10 ianuarie 2009

West Vs East

Nu, nu va fi vorba despre disputa dintre 2Pac și The Notorius B.I.G. Mă voi referi la vestul și estul Europei noastre dragi. De ceva timp stau pe forumul unei renumite formații ruse, forum care are 2 părți: pentru vorbitorii de limbă rusă și respectiv pentru cei din afara Rusiei (Europa, America, Australia, în fine din toată lumea). Nu sunt prea activă, dar se mai întîmplă să las cîte un comentariu. Pe parcursul anilor am observat o chestie: rușii sunt diferiți de europeni, foarte! Un membru nou este mult mai bine primit și încurajat de europeni, pe cînd slavii ori nu-l observă, ori îl atacă. Ce să mai spunem dacă ultimii au certuri chiar între ei, de exemplu există o temă cu denumirea "разборки" - unde fiecare scrie de ce este supărat pe alți membri și cel mai interesant că 19 pagini au fost pline timp numai de 2 zile (!!). Europenii sunt mai deschiși, acceptă mai ușor oameni noi, nu critică. Cu ei te simți mai liber și deschis. Paradoxal lucru însă, în toți acești ani scriam doar pe partea rusă a forum-ului, factorul istoric cred că ar putea fi o cauză :)
Nu am avut în plan să pun niște niște etichete rușilor sau europenilor. Poate o problemă conștientizată e pe jumate rezolvată..? Cine știe poate rușii pînă la urmă vor învăța zîmbetul social al celor din Vest. (6002˙10˙11 uo pǝʇɐpdn)

4 comentarii:

Thankful2God spunea...

Off-topic:
Faza cu East vs. West din U.S. a fost doar o mediatizare eronată intenţionat a unui conflict personal dintre Pac şi Biggie.

Thankful2God spunea...

Mă voi referi la vestul și estul Europei noastre dragi., şi titlul de ce e East vs. East?!

panu4i spunea...

Scriam repede si nu am observat.
Multumesc pt corectare.
Si totusi esti de acord sau nu cu cele scrise?

Thankful2God spunea...

În mare parte sunt de acord şi mai înţeleg şi cauza atitudinii ostile.
Uite o fază, fals-adevarat:
Laptele e alb.
Laptele nu poate fi negru.