miercuri, 15 octombrie 2008

Impresionata!


Pentru promovarea culturii si limbii germane la noi in tara se organizeaza asa zisele Deutsche Kinoabende, de doua ori pe luna fiind prezentate filme realizate de nemti. Si ramin tot mai mult placut impresionata de produsul final. La moment tematica principala a filmelor este realitatea din anii '40 ai secolului trecut, din timpul conducerii naziste. Cu siguranta aceste pelicule intrec filmele regizate si produse de americani, dar paradoxal anume acestea sunt in topul audientelor. Pacat, pentru ca se pierde foarte mult. Manipulare in forma pura - se face o reclama de nota 10, totodata se observa si efectul turmei, daca se uita atit de multi oameni, inseamna ca e bun. PROSTII!
In ultimul timp nici nu ma intereseaza filmele care sunt copiate de 2 sau 3 mii de oameni. Atentia imi este orientata spre filmele de pe timpuri, cu sens si talc.
Astazi, 15 octombrie a fost rindul prezentarii si vizionarii filmului Napola - Elite fur den Fuhrer. Filmat in anul 2004 in Germania de Dennis Gansel. Cu multa iscusinta este aratata istoria acelor bieti tineri, care fortat trebuiau sa deprinda maiestria folosirii armei si a tacticilor de razboi pentru a sluji cu respect orb pe Tata Cel Mare, pe autorul Mein Kampf-ului, pe cel mai mare despot din lume. Situatia devine din ce in ce mai dramatica cind tinerilor li se interzice dreptul la emotii. Un film despre prietenii intr-un sistem inuman.
Foarte bun film, recomand!

Niciun comentariu: